Takaisin

Yhteistyö on voimavara omistajanvaihdosten vauhdittamisessa


Aloitin hiljattain työni Suomen Yrittäjien omistajanvaihdoshankkeissa. Ensiksi tutustuin omistajanvaihdoksen parissa työskenteleviin asiantuntijoihin ja heidän laatimiin työkaluihin. Ympäri Suomea löytyy asiantuntemusta monesta eri näkökulmasta.

Kokosin myös yhteen erilaisia oppaita, työkaluja ja julkaisuja, joita omistajanvaihdoksesta on Suomessa tehty. Olen vaikuttunut tästä aineiston laadusta ja määrästä. Kohtaamisten ja verkostoitumisen kautta työn tulokset ovat jaettavissa. Pohjoisessa tehdyn työn hedelmät olisivat ammennettavissa etelässä. Idässä tehty oivallus kaikuisi länteen. Samoin kokemusten jakamisen kautta juuri alalle tullut henkilö välttyy turhilta kompastuksilta. Tuoreen näkökulman tarjoaminen kokeneelle konkarille taas voi avata uusia polkuja omistajanvaihdoksen edistämiseksi.
Yhdessä voimavaramme ovat suuremmat. Käytettävissä olevat työkalut mittavammat ja osaaminen laaja-alaisempaa.

Rohkaisen kaikkia omistajanvaihdoksen asiantuntijoita:
  • Osallistumaan alan verkostoitumistapahtumiin ja kohtaamaan kollegoita.
  • Jakamaan kokemuksiaan rohkeasti.
  • Kertomaan avoimesti omista uusista ideoista.
  • Antamaan omassa työssään käytettäviä hyväksi havaittuja työkaluja myös toisten käyttöön.
  • Kuuntelemaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti toisten näkemyksiä ja kokemuksia ja kannustamaan kollegoita.
Toivon entistä tiheämpää verkostoa ja vielä enemmän tukea kaikkien meidän omistajanvaihdosten parissa työskentelevien väliin. Yhdessä tehden syntyy parhain tulos.

Anneli Komi
omistajanvaihdosasiantuntija, Suomen Yrittäjät

Kirjoitus julkaistu alunperin Omistajanvaihdosfoorumissa, www.ov-foorumi.fi
Omistajanvaihdosfoorumin tavoitteena on yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten vauhdittaminen. Hankkeen rahoittajina ovat työ- ja elinkeinoministeriö sekä Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Yrittäjät, Finnvera, Business Finland, Perheyritysten liitto, Nordea, Suomen uusyrityskeskukset ja Suomen Yrityskaupat. Ov-foorumissa ovat mukana myös SEKES, Suomen Yrityskummit ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto.