Takaisin

Puhu äänellä, jonka tunnen ja siksi myös kuulen?


Me Omistajanvaihdosfoorumin lähes parikymmentä toimijaa voimme olla ylpeitä. Vuosien saatossa olemme yhdessä luoneet Suomen merkittävimmän keskittymän kaikille niille tahoille, joiden ydinosaamista ovat pk-sektorin yrityskaupat ja sukupolvenvaihdokset. Verkosto vaihtaa tietoa, luo uutta ja saa tuloksia. Samalla on tärkeää saada mukaan lisää aktiiveja ja uusia tuulia. Marraskuun Omistajanvaihdoskonferenssissa meillä on tilaisuus laajentaa verkostoa, ylittää hiekkalaatikon rajoja, rikkoa kuplaa ja kutsua mukaan uusia tahoja.

Hiekkalaatikon rajat ovat selvät. Tee mitä haluat, kunhan teet sen laatikon sisällä ja käytät sieltä löytyviä leluja. Silloin ei tapahdu mitään yllättävää vaan saat tulokseksi ihanan symmetrisiä ja odotusten mukaisia hiekkakakkuja. Laatikon ulkopuolella on vain epätäydellisiä ja vähemmän hyödyllisiä työkaluja, joihin ei kannata aikaansa tuhlata.

Kuulostaako tutulta? ”Puhu äänellä, jonka kuulen”, laulaa Aki Tykki osuvasti Happoradion hienossa kappaleessa. Tätä ajatusta voisi hyvin vielä jatkaa ja väittää, että ihmiset yleensä kuulevat paremmin sellaisen äänen, jonka he myös henkilökohtaisesti tai jostain yhteydestä tuntevat. ”Puhu äänellä, jonka tunnen ja siksi myös kuulen”.

Valitettavasti tällöin hiekkalaatikon ulkopuolella olevat tuntemattomat, joilla ei uskota olevan asiaan osaamista tai annettavaa, jäävät usein kuulematta. Tämä on sääli, koska uudet toimijat voisivat tuoda asian edistämiseen ja keskusteluun jonkin täysin uuden tai ainakin virkistävän näkökulman. Hiekkalaatikon venyttäminen tarjoaa yleensä myös hyvän mahdollisuuden sitouttaa uusia ja mahdollisesti tulevaisuudessa hyvinkin relevantteja tahoja johonkin tärkeäksi koettuun tehtävään.

Omistajanvaihdosfoorumin yksi tavoitteista on kerätä yhteen yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten edistämisestä kiinnostuneet toimijat. Omistajanvaihdosten edistämisen kenttä ei saa olla varattu pelkästään nykyisille aktiiveille, vaan peliin pitää saada osallistua, vaikka siinä ei aikaisemmin olisikaan ollut mukana.

Tervetuloa siis kaikki tutut ja tuntemattomat mukaan 3. marraskuuta järjestettävään jo perinteeksi muodostuneeseen valtakunnalliseen Omistajanvaihdoskonferenssiin. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteyksien kautta.

Jari Huovinen

Omistajanvaihdosfoorumin puheenjohtaja
Yrittäjyys-ryhmän vetäjä Elinkeinoelämän keskusliitossa (EK)


Kirjoitus julkaistu alunperin Omistajanvaihdosfoorumissa, www.ov-foorumi.fi
Omistajanvaihdosfoorumin tavoitteena on yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten vauhdittaminen. Hankkeen rahoittajina ovat työ- ja elinkeinoministeriö sekä Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Yrittäjät, Finnvera, Business Finland, Perheyritysten liitto, Nordea, Danske Bank, Deloitte, Suomen uusyrityskeskukset ja Suomen Yrityskaupat. Ov-foorumissa ovat mukana myös SEKES, Suomen Yrityskummit ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto.