Takaisin

Ilmainen Firmakauppa on Suomen suosituin yrityskauppapaikka: lähes 1000 ilmoitusta.Ilmainen Firmakauppa on Suomen suosituin yrityskauppapaikka, jossa on lähes 1000 ilmoitusta.
Verkkokauppoja siellä on myynnissä toiseksi eniten.

Firmakauppa.fi on mikroyrityksille suunnattu omistajanvaihdospalvelu. Se on nopeasti saavuttanut pienyrittäjien suuren suosion. Kauppapaikalta löytyy jo lähes 1000 ilmoitusta myytävistä yrityksistä ja kohteita etsivistä ostajista. Vajaassa kahdessa vuodessa ilmoitusten määrä on tuplaantunut. Nyt uusia ilmoituksia tulee lähes päivittäin, vaikka markkinointia ei ole ehditty edes aloittaa. Eri kävijöitä sivustolla kävi viime vuonna yli 70 000. Sivukatseluita oli yli miljoona.

Kauppapaikka on ilmainen itsepalvelu, jossa ilmoitukset oikoluetaan ennen julkaisua. Kauppapaikan kautta käyttäjä saa tarvittaessa myös yhteyden alan asiantuntijoihin. Firmakaupassa saa tehdä kauppaa yrityksistä, joiden hinta on alle 200 000 euroa. Tyypillisesti myytävät kohteet maksavat joitakin tuhansia tai kymmeniätuhansia euroa. Monista halutaan käydä kauppaa tarjousten perusteella.

Eniten ilmoituksia on myytävistä ravintoloista ja kahviloista. Peräti 111 myynti-ilmoitusta kaikista 710 myynti-ilmoituksesta koskee nyt niitä. Yllätyksellisesti jopa joka kymmenes myytävä yritys on verkkokauppa. Seuraaviksi ilmoitusmääriltään tulevat parturi- ja kampaamoliikkeet, kauneudenhoitoalan yritykset sekä ajoneuvojen myynti, huolto ja varaosat. Yrittäjyyden monimuotoisuudesta kertoo se, että loput 450 yritystä jakautuvat noin 70 eri toimialalle.

Jossakin määrin kysyntä ja tarjonta kohtaavat toimialoittain. Palvelussa on 250 ostoilmoitusta, joissa 12 prosenttia ostajista etsii tilitoimistoja. Lähes joka kymmenes etsii ravintolaa, kahvilaa tai ns. muuta toimialaa. Neljänneksi eniten etsitään verkkokauppoja eli noin 5 prosenttia hakuilmoituksista.

Firmakaupan avulla pienimmilläkin yrityksillä on mahdollisuus tulla myydyksi edes osittain ¬− myös sellaisilla, joiden toiminta on hiipunut ja loppunut. Vanhan yrityksen työvälineet, tilat ja tavarat voivat hyödyntää uuden mikroyrityksen liikkeelle lähdössä. Myyjä antaa usein vielä kaupan päällisiksi arvokasta kokemusta vuosien varrelta.

Firmakaupan tarjoaa ja sitä ylläpitää Suomen Yrityskaupat Oy. Suomen Yrityskaupat Oy Suomen suurin yritysten omistajanvaihdospalveluja tuottava yritys. Palveluun ovat sisältöä tuottamassa myös Kouvola Innovation, Itä-Savon Uusyrityskeskus, Yrityskummit ja perustayritys.fi -palvelu.

Lisätiedot:
Juha Rantanen, toimitusjohtaja, Suomen Yrityskaupat Oy
Puhelin 010 2864 002 tai 050 544 5081
www.yrityskaupat.net
www.firmakauppa.fi
www.perustayritys.fi